Digitální refraktometr pro stanovení cukru (% Brix) v džusu a moštu
HI96811 je odolný, přenosný digitální refraktometr pro měření cukru ve šťávě a moštu. Obsah cukru je vyjádřen v % Brix, rozsah měření je od 0 do 50 %. Měření je provedeno již za 1,5 sekundy s vysokou přesností ±0,2 %. Měřené hodnoty jsou automaticky kompenzovány pro kolísání teploty podle standardu ICUMSA. Přístroj se obsluhuje dvěma tlačítky: jedno tlačítko slouží ke kalibraci destilovanou nebo deionizovanou vodou a druhé k měření. K měření stačí dvě kapky vzorku, ca 100 µl. Detailní informace
| 8 651,50 Kčs DPH 
              Obvykle 2 - 4 týdny	
          	 | |
| 7 150,00 KčCena bez DPH | |
Popis produktu
Digitální refraktometr HI96811 převádí index lomu vzorku šťávy nebo moštu na % Brix. Tento převod je založen na tabulkách uvedených v ICUMSA Methods Book (Mezinárodní komise pro jednotné metody analýzy cukru), která dokumentuje změny indexu lomu s teplotou pro procento hmotnosti roztoku sacharózy. Vzhledem k tomu, že většinu cukru v hroznové šťávě a moštu tvoří fruktóza a glukóza místo sacharózy, údaj je někdy označován jako „Zjevný Brix“. Typické hrozny při sklizni budou mezi 19-24 % Brix nebo stupni Brix (°Bx). HI96811 je oblíbený u vinařů pro měření cukru v hroznech nebo moštu, v terénu nebo v laboratoři.Parametry
| Rozsah | 0 až 50 % Brix, 0 až 80°C | 
| Rozlišení | 0,1 % Brix | 
| Přesnost | ±0,2 % Brix, ±0,3°C | 
| Napájení | 9V baterie | 
| Optický systém | žlutá LED | 
| Prostředí | IP65 | 
| Teplotní kompenzace | v rozsahu 10 až 40°C automatická | 
| Rozměry | 192 x 104 x 69 mm | 
| Hmotnost (g) | 420 | 
| Rozsah dodávky | Přístroj, baterie, návod, certifikát kontroly kvality výrobcem. | 
Dokumenty ke stažení
Doplňující obsah
Novinky
2025
Online měření pro úpravny vod
2025
Jak vybrat pH metr
2025
Jak si vybrat správnou pH elektrodu
2025





_m.png) 
           Typ:  pdf,
 Typ:  pdf, 
     
     
     
    